Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне не скри радостта си от спечелената титла

...
Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне не скри радостта си от спечелената титла
Коментари Харесай

Диего Симеоне: Тази титла показва израстването на Атлетико през последните години

Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне не скри насладата си от извоюваната купа в Лига Европа. “Дюшекчиите ” надделяха с безапелационното 3:0 Олимпик Марсилия на финала. Според наставника, това демонстрира израстването на този тим през последните години.

“Година след година, този тим работи доста и непрекъснато се развива. На два пъти бяхме покрай триумфа на финалите в Шампионската лига. Този триумф единствено демонстрира израстването на отбора. В началото имахме някои компликации, само че успяхме да се вдигнем и изиграхме ужасно второ полувреме ”, съобщи Симеоне, пише  Sportal.bg.

Той разяснява и представянето на Антоан Гризман, както и възможното негово овакантяване през лятото.

“Имахме потребност той да покаже това, което прави през последните няколко години при нас. Надявам се да е благополучен и да остане. Дали това ще се случи? Този въпрос би трябвало да зададете на него, а не на мен ”, сподели наставникът.

“Този триумф е доказателство за израстването ни. Последните осем или 10 години бяха невероятни. Намерихме същински мъже, които станаха огромни футболисти и се развиваха с всяка последваща година ”, добави аржентинецът.

Треньорът трябваше да изгледа мача от трибуните поради наказване. Той призна, че по никакъв начин не му е било елементарно.

“Чувствах се уединен, на моменти даже печален, отчаян, само че аз се разбирам добре с играчите и те знаеха какво желая от тях ”, показа още Симеоне.

Накрая той показа насладата си за Фернандо Торес, който извърши фантазията си да завоюва трофей с екипа на Атлетико Мадрид.

“Това е сбъдната фантазия за Фернандо. Той заслужава най-хубавото прощаване и се надявам в неделя стадионът да се пръска по шевовете. Той е положително момче и е доста упорит. Никога не съм му дал нищо. Всичко, което е постигнал, го е направил самичък ”, приключи експертът.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР